Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί,  ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  μέτριοι 4  μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί 5  και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί 6  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα νότια και δυτικά,  θα είναι μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 34  στα νότια και τα ανατολικά παράλια,  γύρω στους 32  στα υπόλοιπα παράλια και στους 30  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί,  ασθενείς 3  αλλά παροδικά μέχρι μέτριοι 4  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό,  τα νότια και τα ανατολικά παράλια,  γύρω στους 25  στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.
 
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις,  κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα,  που είναι κοντά στα κανονικά εποχής.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ