Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Όλες οι εξελίξεις για τη ΣΠΕ Αγ. Νάπας


Στις 24 Ιουλίου θα απαντήσουν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου,
οι τρεις ύποπτοι, ηλικίας 56, 65 και 35 χρόνων, από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αναφορικά με την υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Νάπας, δηλαδή υποθέσεις υπεξαίρεσης, κλοπής από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιριών, αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ο 56χρονος από την Αγία Νάπα αντιμετωπίζει επίσης αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απαντήσουν οι τρεις ύποπτοι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση, ωστόσο, ο 35χρονος ζήτησε νομική αρωγή, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων δύο, ζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν.

Οι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή για τον 56χρονο και 65χρονο το Δικαστήριο διέταξε όπως υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τα ονόματα τους να τοποθετηθούν στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από την Κυπριακή Δημοκρατία και να παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Οσον αφορά τον 35χρονο, το Δικαστήριο διέταξε όπως τοποθετηθούν τα στοιχεία του στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από την Κυπριακή Δημοκρατία και να παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταχώριση του κατηγορητηρίου είναι αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διερεύνησης μιας από τις συνολικά 26 υποθέσεις που διερευνώνται στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας.
Πηγή: ΚΥΠΕ