Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Διπλοκάμπινο τυλίχτηκε στις φλόγες

Για άγνωστη αιτία τυλίχτηκε χθες στις φλόγες διπλοκάπμινο όχημα μάρκας Mazda, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των χωριών Μοναγρούλι και Ασγάτας.
Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς έσπευσαν στην περιοχή 2 οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 18ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 19ης  Ιουλίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 26 κλήσεις για βοήθεια,16 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

                Η ώρα 06.12 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διπλοκάμπινο όχημα μάρκας Mazda, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των χωριών Μοναγρούλι και Ασγάτας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικόλα με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.51. Στη σκηνή και εντός του οχήματος βρέθηκε απανθρακωμένο  πτώμα. Από την πυρκαγιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
                Η ώρα 10.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε απορροφητήρα χαρτικής ύλης σε μεταλλικό υπόστεγο εξωτερικά  εργοστασίου (τυπογραφείου) στην οδό Βιολέτας στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘‘Λοχία Σπύρου Τταντή’’ με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.29. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα καταστράφηκε ποσότητα χαρτικής ύλης μέσα στον απορροφητήρα χαρτιού, ενώ επηρεάστηκε και μέρος του απορροφητήρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν και 2 αναπνευστικές συσκευές.
                Η ώρα 15.44 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα παρά τω χωριώ Πλατανίστια της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 5 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάχνας, Κυβίδων, Μονιάτη και η ώρα 18.15 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκαν τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βοήθησαν επίσης 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα  από την Υπηρεσία Θήρας και 1 Βυτιοφόρο όχημα από την Επαρχιακή Διοίκηση. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 εκταρίων.