Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πέντε μέρες στο κελί για διαρρήξεις και κλοπές στην Λάρνακα



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον δύο νεαρών ηλικίας 20 χρόνων από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κατοικίας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 09/09/2016 – 10/09/2016  στην Λάρνακα.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν στο ΤΑΕ Λάρνακας δύο καταγγελίες, την Παρασκευή και Σάββατο ότι άγνωστοι εισήλθαν στις οικίες τους ενώ αυτοί βρίσκονταν εντός, και έκλεψαν διάφορα είδη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 61χρονος κατήγγειλε ότι την ίδια ημέρα και μεταξύ των ωρών 1945 - 2015, ενώ βρισκόταν στην οικία του και κοιμόταν στον καναπέ με ανοικτή την πόρτα της κουζίνας, άγνωστος εισήλθε σ’ αυτήν και έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ και ένα υπολογιστή  tablet αξίας 200 ευρώ, που βρίσκονταν στο πάγκο της κουζίνας.
 
Την σκηνή επισκέφθηκαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και από εξετάσεις που έγιναν μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης γειτονικής κατοικίας φαίνεται ένα νεαρό άτομο να μπαίνει στην αυλή της κατοικίας του 61χρονου ανοίγοντας το κάγκελο και να βγαίνει από αυτήν κρατώντας στα χέρια του τα κλοπιμαία αντικείμενα, ενώ δεύτερο άτομο να το περιμένει έξω στο δρόμο.
 
Από το κλειστό κύκλωμα τα μέλη του ΤΑΕ αναγνώρισαν ότι το άτομο που μπήκε στην κατοικία ήταν ο πρώτος ύποπτος που είναι γνωστός στην Αστυνομία και διενεργεί συνεχώς διαρρήξεις και κλοπές.  
 
Εξάλλου χθες καταγγέλθηκε επίσης στο ΤΑΕ Λάρνακας από τουρίστρια από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικο Αγγλία, ότι την ίδια ημέρα και μεταξύ των ωρών 01.00 – 05.30 ενώ κοιμόταν στο ισόγειο διαμέρισμα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Λάρνακα μαζί με το σύζυγο της, άγνωστοι εισήλθαν από την ανοικτή συρόμενη μπαλκονόπορτα και έκλεψαν από το σαλόνι, την τσάντα της μέσα στην οποία υπήρχαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, δηλαδή ταυτότητες και διαβατήρια, δύο πιστωτικές κάρτες, μία κάμερα αξίας 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 στερλινών.
 
Χθες το απόγευμα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν τον πρώτο ύποπτο στο σπίτι του όπου εκεί βρισκόταν και δεύτερο άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου έμοιαζαν με αυτά του 2ου δράστη όπως φαίνονταν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι όπου διαμένουν και οι δύο νεαροί, ο 1ος ύποπτος έδωσε στην Αστυνομία το κινητό τηλέφωνο που κλάπηκε από την οικία του 61χρονου και τη φωτογραφική μηχανή που κλάπηκε από το δωμάτιο της Βουλγάρας τουρίστριας.
 
Οι δύο νεαροί ανακρινόμενοι προφορικά παραδέχθηκαν ότι διέπραξαν μαζί τα αδικήματα και έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς για το που βρίσκονται τα υπόλοιπα κλοπιμαία αντικείμενα.
 
Οι δύο νεαροί συνελήφθηκαν από την Αστυνομία και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για πέντε μέρες.



κυπε