Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Στην επιφάνεια τα κρασιά που είχαν ποντιστεί το 2015



Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, στο πλαίσιο της ενότητας "Ο Κήπος των Γεύσεων", φέρνει  στην επιφάνεια από τον βυθό της θάλασσας τα μπουκάλια κρασιού που είχαν ποντιστεί το 2015, σε συνεργασία με τα Κυπριακά Οινοποιεία, τον Σύνδεσμο Οινοχόων και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δυτών. 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια εντυπωσιακή και συνάμα θεαματική δράση, η οποία αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων που σχετίζονται με στοιχεία του τόπου μας όπως ο οίνος και η γαστρονομία.
 
Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού  μεταφέρθηκε πριν ενάμιση χρόνο στις θάλασσες, προσφέροντας  μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο κοινό που παρευρέθηκε το Νοέμβριο του 2015 στην πόντιση 280 φιαλών  κρασιού από τον Κυπριακό αμπελώνα στον τεχνητό ύφαλο της Γεροσκήπου με στόχο την παλαίωση τους και την ανέλκυση τους με την έναρξη των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2017. 

Η δράση της πόντισης οργανώθηκε από τους Φλωρεντία Κυθρεώτου, ‘Αννα Τσέλεπου και Σάββα Μαλιώτη, το Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δυτών και τους Κύπριους Οινοπαραγωγούς, οι οποίοι και συμμετέχουν  στην ανέλκυση των κρασιών την ερχόμενη Κυριακή. Μαζί στην διοργάνωση είναι η Λιμενική Αστυνομία, η Αρχή Λιμένων, ο Δήμος Γεροσκήπου. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν δωρεάν με το πλοίο Jolly Roger II  στον τόπο ανέλκυσης.

Μετά την ανέλκυση των κρασιών, θα ακολουθήσει δοκιμή από τους Somelier Γιώργο Κασσιανό και Βασο Μανώλη. 

Ανάλογα με την κατάσταση των μπουκαλιών και το αποτέλεσμα της δοκιμής θα  μπορέσει το κοινό να δοκιμάσει τα κρασιά, αλλιώς αυτά θα φυλαχθούν και θα προσφερθούν σε άλλη εκδήλωση. 

Το κοινό θα έχει ωστόσο την ευκαιρία να δοκιμάσει άλλα κρασιά από τον κυπριακό αμπελώνα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:00 το πρωί .



κυπε