Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Στις 24 Μαϊου η ποινή στο Χριστάκη Θωμά για το τριπλό φονικό στη Λεμεσό
Στις 24 Μαΐου το Κακουργιοδικείο Λεμεσού θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στο 31χρονο Χριστάκη Θωμά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας των αδελφών Κωνσταντίνου και Παράσχου Ντορζή και του Αιμίλιου Μιλτιάδους, που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2015, στη Λεμεσό.


Την περασμένη Παρασκευή, η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην απόφαση του Κακουργιοδικείου να κρίνει αθώο τον 31χρονο στις κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης, που αυτομάτως θα σήμαινε τη δια βίου φυλάκιση του, την ώρα που η ενοχή σε ανθρωποκτονία προνοεί μέχρι δια βίου φυλάκιση.
 
Ο Χριστάκης Θωμά οδηγήθηκε το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο, όπου ο δικηγόρος του αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του, λέγοντας πως αυτή δεν πρέπει να είναι δυσανάλογη των αδικημάτων που έχει διαπράξει.
 
Ως ελαφρυντικούς παράγοντες, ο συνήγορος υπεράσπισης προέβαλε την άμεση παραδοχή της θανάτωσης των θυμάτων, τη μεταμέλεια του και την επιθυμία του να παραδοθεί, τη συνεργασία του με τις αστυνομικές αρχές,  το γεγονός της πρόκλησης που δέχθηκε από τα θύματα, τη συναισθηματική φόρτιση που δέχθηκε και που τον έβγαλε εκτός εαυτού, το λευκό ποινικό του μητρώο, καθώς και τις προσωπικές του συνθήκες, όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση του Γραφείου Ευημερίας.
 
Σημείωσε ακόμη πως το δικαστήριο θα πρέπει να θεωρήσει πως η παραδοχή του ήταν άμεση, κάνοντας λόγο για αποστέρηση αυτού του δικαιώματος από την κατηγορούσα αρχή, καθώς τον κατηγόρησε για φόνο εκ προμελέτης.
 
Επιβαρυντικός παράγοντας, η υπεράσπιση έκρινε πως αυτός είναι το γεγονός πως τα θύματα δεν ήταν ένα, αλλά τρία, ενώ εξέφρασε τη θέση πως η συνολική τιμωρία πρέπει να είναι τέτοια που να αρμόζει στο πρόσωπο του 31χρονου και εισηγήθηκε όπως οι ποινές που θα του επιβληθούν στις τρεις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, να μην είναι διαδοχικές.
 
Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή που θα του επιβάλει στις 24 Μαΐου και ώρα 09.00.κυπε