Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στην Κύπρο



Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και από το µεσηµέρι και µετά στα νότια και δυτικά παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω τους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν γενικά, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ, ωστόσο αρχικά, στα δυτικά παράλια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.