Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σήμερα στην ΚύπροΑσθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζουν την περιοχή, σήµερα και αύριο.

Σήµερα ο καιρός θα καταστεί σύντοµα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες.
Στην ατµόσφαιρα δυνατό να υπάρχει αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Το απόγευµα στα βόρεια θα πνέουν µέχρι ανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά σταδιακά θα καταστεί µέχρι ταραγµένη, στα προσήνεµα. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά µέχρι δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σε καταιγίδα πιθανόν ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό και µικρή άνοδο στα παράλια.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σύντοµα θα παρατηρηθούν αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.