Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ετροχιασμός αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ελλάδα. Νεκροί και τραυματίες



Ως βομβαρδισμένο τοπίο περιγράφεται η περιοχή όπου αργά το βράδυ Σαββάτου αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, στο χωριό Άδενδρο στη Χαλκιδόνα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εφτά, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 
Η μηχανή της αμαξοστοιχίας διαπέρασε σπίτι του χωριού, και έπεσε επάνω σε άλλα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη τη περιοχή του δυστυχήματος, ώστε να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες που εργάζονται εκεί από χθες για να αποκαταστήσουν βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης, αλλά και οι εμπειρογνώμονες που έφτασαν από την Αθήνα για να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού.
 
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έτρεχε με ταχύτητα μεγαλύτερη της ανώτατης επιτρεπόμενης, που είναι τα 60 χλμ/ώρα.
 
Από το Πεκίνο όπου βρίσκεται πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα του δυστυχήματος, και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν με ανάρτησή του στο twitter.  «Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε



κυπε