Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης



Όποιος ξεστομίζει ψέμα κατά συρροή τελικά το πιστεύει, και φρονώ ότι αυτό συμβαίνει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τους ακολούθους του, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Δημήτρης Χριστόφιας, σε γραπτή ανακοίνωση.


Προσθέτει ότι στο ΔΗΚΟ, “επαναλαμβάνουν το τροπάρι για τα `τελευταία εννιά χρόνια διακυβέρνησης`, δηλαδή τα πέντε της διακυβέρνησης Χριστόφια και τα τέσσερα Αναστασιάδη, για να ασκήσουν κριτική σ’ ότι αφορά στην αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει και την εκ περιτροπής προεδρία, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ανάθεμα”.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρει πως, ως φίλος και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου οφείλει να θυμίσει στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ "ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε το στρατηγικό στόχο της πλευράς μας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μέσα από τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006”.

Επίσης, “μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν ήταν ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος που επεξεργάστηκε και προώθησε γραπτώς στα Ηνωμένα Έθνη σειρά μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, σημειώνει.

“ Αν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μπει στον κόπο να μελετήσει τί ακριβώς προτάθηκε εκείνη την περίοδο από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, θα εκπλαγεί από το πόσο προχωρημένες ήταν οι προτάσεις που δόθηκαν τότε, ενώ το ίδιο προχωρημένα υπήρξαν και τα μέτρα υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας τα οποία προώθησε και επικύρωσε με απόφαση του Υπουργικού του Συμβουλίου ο Τάσσος Παπαδόπουλος”, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι “ το προσωπικό μου αρχείο, που περιλαμβάνει και αλληλογραφία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, είναι στη διάθεση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για γνώση και ενημέρωση”.



κυπε