Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τα ανθεστήρια στην Πάφο



Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, οργάνωσε  φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2017. Η γιορτή εμπλουτίστηκε φέτος με τη συναυλία της φημισμένης Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας.
 

Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης άρχισε  με πομπή Ανθεστηρίων από παιδιά, συνοδευόμενα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, που κατέληξε  στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου πραγματοποιήθηκε Αναπαράσταση του Μύθου της Περσεφόνης.
 
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε σε δηλώσεις του πως τα Ανθεστήρια που αποτελούν  τη γιορτή των λουλουδιών, της αισιοδοξίας και της φύσης, είναι μια  παράδοση που κρατά στην πόλη της Πάφου από το 1922 και με αδιάλειπτη παρουσία από το 1955.
 
Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος, είναι, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος μια γιορτή των παιδιών και της πόλης, που  στέλνει μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. 
 
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η συναυλία της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς είναι αφιερωμένη στην «Ημέρα της Νίκης», που εορτάζεται διεθνώς για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Στην συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας συμμετείχαν 56 δεξιοτέχνες μουσικοί, καθώς και 4 τραγουδιστές,  οι οποίοι εκτέλεσαν τα παγκοσμίως γνωστά και αγαπημένα επετειακά τραγούδια της εποχής του  πολέμου. 
 
Σημειώνεται πως η  Ορχήστρα Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα της Ρωσίας και της Ευρώπης.
 
Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στη Ρωσία και στο εξωτερικό, έχει κάνει πληθώρα ηχογραφήσεων και παρουσιάσεων στην τηλεόραση, ενώ  συμμετείχε ενεργά στο μουσικό σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών το 1986 και στους επίσημους εορτασμούς για την 850η επέτειο της ίδρυσης της Μόσχας. 



KYPE