Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΕΜΑΚ και αστυνομία διέσωσαν ένα άτομο στις 'Θαλασσινές Σπηλιές'



Ένα άτομο διέσωσε χθες η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ στην περιοχή "Θαλασσινές Σπηλιές", στο Κάβο Γκρέκο, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 18.05 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζωής στην περιοχή ¨Θαλασσινές Σπηλιές¨ στο Κάβο Γκρέκο. Ένα άτομο εγκλωβίστηκε πάνω σε βράχο και δεν μπορούσε να ανέβει σε ασφαλισμένο έδαφος ενώ στη θάλασσα επικρατούσαν συνθήκες θαλασσοταραχής. Ανταποκρίθηκαν ομάδες διάσωσης από το Σταθμό Αμμοχώστου ΄΄ Λοχία Αδάμου Αδάμου ΄΄ και την ΕΜΑΚ με όχημα διάσωσης και όχημα καταρριχήσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν χρειάστηκε να επέμβει καθότι λόγω των συνθηκών η  διάσωση έγινε με ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο κατέβασε διασώστη και ανέβασε τον εγκλωβισμένο σε ασφαλή χώρο.

Εξάλλου, η ώρα 03.00 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά  σε όχημα μάρκας MAZDA FAMILIA  το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο σε πεζοδρόμιο  στην οδό Ιόσιππου Μισιοδάκων στα Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.22. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 20ης  Μάϊου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 17 κλήσεις για βοήθεια ,9 πυρκαγιές ,7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση, καταλήγει η ανακοίνωση.


κυπε