Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Έξι μέρες υπό κράτηση για επίθεση με μαχαίρι



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 36 και 26 χρόνων από την Αίγυπτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κακόβουλης ζημιάς, μαχαιροφορίας, επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και τραυματισμού, αδικήματα που διαπράχθηκαν χθες 11 Μαΐου, στο Κίτι.

 
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, γύρω στις 21.30 χθες βράδυ, ενώ δύο αδέλφια από την Αίγυπτο ηλικίας 30 και 33 χρόνων αντίστοιχα, βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Κίτι, τους επισκέφθηκαν οι δύο ύποπτοι και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αφού τους έβρισαν στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, κάσες και μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκονταν στο μέρος.
 
Από την επίθεση ο 30χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι η λεπίδα του οποίου είχε μήκος 30 περίπου εκατοστών, ενώ ο 33χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι με σίδερο.  
 
Οι δύο ύποπτοι κατά την αναχώρηση τους, λέχθηκε στο δικαστήριο, έριξαν πέτρες και προκάλεσαν ζημιά στα παράθυρα της οικίας και σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εργοδότη των παραπονουμένων, που βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο σπίτι.
 
Με τη βοήθεια του εργοδότη τους οι δύο παραπονούμενοι μετέβηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος φέρει αιμάτωμα μαλακών μορίων ινιακά, θλαστικό τραύμα μήκους περίπου 5 εκατοστών και βάθους 3 εκατοστών και αρτηριακή αιμορραγία ινιακά.
 
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Τμήμα Εντατικής Παρακολούθησης του Γ. Ν. Λάρνακας.
 
Ο 33χρονος διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικά τραύματα σε διάφορες περιοχές του σώματος του και αφού του έγινε συρραφή με τέσσερις ραφές στη συνέχεια απολύθηκε.
 
Οι δύο ύποπτοι μετέβησαν το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι έφεραν εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος τους και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.
 
Εναντίον και των δυο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και ένταλμα έρευνας της οικίας του 36χρονου. Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα οι δύο συνελήφθηκαν από την Αστυνομία και ανακρινόμενοι προφορικά αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. 
 
Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται ενώ έχουν ήδη αρχίσει έρευνες για  εντοπισμό τεκμηρίων αφού σύμφωνα με μαρτυρία αναζητούνται συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως μαχαίρια, μεταλλικά αντικείμενα, κάσες και άλλα με τα οποία οι ύποπτοι επιτέθηκαν στους παραπονούμενους.
 
Επίσης αναμένεται να ληφθούν περίπου 20 καταθέσεις από το εργασιακό και φιλικό περιβάλλον τόσο των υπόπτων όσο και των παραπονουμένων και από αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο μέρος όταν έγινε το περιστατικό.
 
Ακόμα, θα διεξαχθεί έρευνα στην οικία του πρώτου υπόπτου, θα ληφθούν γραπτές καταθέσεις από τους δύο υπόπτους ενώ οι παραπονούμενοι θα εξεταστούν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί από τι είδους εργαλεία προκλήθηκαν τα τραύματά τους.



κυπε