Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τους τσάκωσαν στο αεροδρόμιο Πάφου με λαθραίο καπνό



Εντοπισμός 28 κιλών αδασμολόγητου καπνού.
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 61 και 53 χρόνων.
Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου είχαν παρουσιαστεί για να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.

          Συγκεκριμένα, κατά τον ακτινοσκοπικό έλεγχο αποσκευών που διενεργείται από μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αεροδρομίου, εντοπίστηκαν στις αποσκευές 61χρονου από την επαρχία Λάρνακας, 22 κιλά και 300 γραμμάρια βιομηχανοποιημένου καπνού, σε σακουλάκια των 50 γραμμαρίων.
          Κατά τον ίδιο έλεγχο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές 53χρονου επίσης από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος θα συνταξίδευε με τον 61χρονο, 6 κιλά βιομηχανοποιημένου καπνού, επίσης σε σακουλάκια των 50 γραμμαρίων.
          Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη του Τελωνείου όπου μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος καπνός που μετέφεραν τα πιο πάνω πρόσωπα, είχε εισαχθεί παράνομα από τις κατεχόμενες περιοχές.  
          Ο ανευρεθέν καπνός κατασχέθηκε από τα μέλη του Τελωνείου ενώ τα πιο πάνω πρόσωπα, τα οποία έχασαν τελικά τη πτήση τους, διευθέτησαν τις υποθέσεις με εξώδικο συμβιβασμό ύψους €5,500 ο πρώτος και €1,750 ο δεύτερος και αφέθηκαν ελεύθεροι.
          Το Τμήμα Τελωνείων διερευνά την υπόθεση.
         
 
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ