Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Διαμέρισμα τυλίχτηκε στις φλόγεςΠεταμένο αποτσίγαρο σε κάλαθο αχρήστων προκάλεσε φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην Πάφο.
Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 08.55 χθες το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην οδό Κλειούς.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.10. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες  ζημιές έπαθε ο εξοπλισμός του διαμερίσματος. Ζημιές από το καπνό και τα θερμά αέρια έπαθαν η επίπλωση και βαφή του δωματίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων νερού από το νερό των οχημάτων και  4 αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε από απόρριψη αναμμένου αποτσίγαρου σε κάλαθο αχρήστων.

Επίσης στις 20.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ερμού στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.16. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από φυτόχωμα σε πλαστικό ανθώνα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Από τη θερμότητα θρυμματίστηκαν το γυάλινο στηθαίο του μπαλκονιού και η γυάλινη μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος.

Στο διαμέρισμα δεν διέμενε κανείς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού και 3 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και οφείλονται σε απόρριψη αποτσίγαρου σε ανθώνα στον χώρο της βεράντας.

Εξάλλου στις 10.52 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο μεταξύ των χωριών Πενταλιά και Στατός - Άγιος Φώτιος. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα. Δύο ηλικιωμένα άτομα (σύζυγοι) αποπαγιδεύτηκαν με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων μετά από σύγκρουση και ανατροπή του οχήματος τους .

Αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων , μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.

Συνολικά από τις έξι το πρωί χθες έως και τις έξι σήμερα η ΠΥ ανταποκρίθηκε  σε 26 κλήσεις για βοήθεια ,18 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.κυπε