Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κατάσχεση λαθραίου καπνού και τσιγάρων στο αεροδρόμιο Λάρνακας



Μεγάλη ποσότητα τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.


Ανακοίνωση από το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα της 6ης Μαΐου, κατά τον συνήθη έλεγχο από αστυνομικούς και τελωνειακούς των αποσκευών των επιβατών που αναχωρούσαν με προορισμό το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, εντοπίστηκαν στις αποσκευές ενός άντρα τουρκοκυπριακής καταγωγής, κατόχου Αγγλικού Διαβατηρίου και μιας γυναίκας Σλοβακικής υπηκοότητας, ποσότητα 50 κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρο (1,000 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων) μάρκας “GOLDEN VIRGINIA” και 80 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα (79 Χ 200 “MARLBORO GOLD” και 1 Χ 200 “SILK CUT”).

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο καπνός και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέχεται στα €13.500,00, μεταφέρθηκαν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

Οι δύο επιβάτες συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα του καπνού και των τσιγάρων που εντοπίστηκε, κατασχέθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης τους για 2 ημέρες.

Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.



κυπε