Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Οι ειδήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας



Σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Απριλίου μέχρι και τις 06.00 της 1ης Μαϊου.


Στις 10.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητική κουζίνα κτισμένη πίσω από την οικία στο χωριό Τερσεφάνου, στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ΄΄Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου΄΄ με δύο ,και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.04. Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από μαγειρικό σκεύος, η κουζίνα υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Εξάλλου, στις 13.59 λήφθηκε κλήση για βοήθεια σε πυρκαγιά περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών παρά την κτηνοτροφική περιοχή Καλού Χωριού- Κλήρου. Ανταποκρίθηκε για βοήθεια ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και ο Αγροτικός Σταθμός Παλαιχωρίου με τρία οχήματα. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν εκτός από οχήματα και προσωπικό του Τμήματος Δασών και Φορητές Πυροσβεστικές Μονάδες από τα Κοινοτικά Συμβούλια, Καλού Χωριού, Κλήρου, Μιτσερού, Αγίου Επιφάνειου. Κάηκε συνολική έκταση τριών εκταρίων από άγρια βλάστηση και αριθμό ελαιόδεντρων και λεμονόδεντρων.

Τέλος, η ώρα 03.27 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη πόρτα παλιάς δισκοθήκης η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια, στην Γερμασόγεια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.40. Σύμφωνα με την ΠΥ, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.



κυπε