Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Όλα τα νεότερα για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα



Με την αντεξέταση του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, σωματοφύλακα του Θεοφάνη Θεοφάνους, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2016 στην Οδό Καταλυμάτων.


Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Η αντεξέταση του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη έγινε από τον Λοϊζο Νεοφύτου συνήγορο υπεράσπισης του Loy Dejan, σωματοφύλακα του Θεοφάνους. O κ. Νεοφύτου κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των τριών κινητών τηλεφώνων του πελάτη του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Νεοφύτου, ο μάρτυρας είπε πως του «είχε κινήσει την περιέργεια και είχε δώσει σημασία» στο τηλεφώνημα που έλαβε ο Dejan προτού σηκωθεί για να πάει στο αποχωρητήριο πριν από την φονική επίθεση, επειδή όπως εξήγησε, το τηλέφωνο κτυπούσε και αυτός δεν απαντούσε. Πρόσθεσε ότι ο Dejan απάντησε τελικά στο τηλέφωνο ύστερα από δική του προτροπή.

Ο κ. Νεοφύτου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο Dejan στο τηλέφωνο είχε μιλήσει με μία κοπέλα και στη συνέχεια διερωτήθηκε εάν «επί σκοπού» ο Καλλιτσιώνης ψεύδεται ασύστολα. Ο μάρτυρας απάντησε πως δεν έχει τίποτε να κερδίσει λέγοντας ψέματα, με τον συνήγορο υπεράσπισης να του υποβάλλει ότι ο πελάτης του μίλησε με κάποιον, αφού δέχθηκε μήνυμα στο κινητό του από μία κοπέλα, την οποία κάλεσε πίσω και μίλησαν.

Ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος ψεύδεται», προσθέτοντας πως «είχα την προσοχή μου πάνω του (Dejan) όταν κτύπησε το τηλέφωνο και δεν απάντησε, για να απαντήσει στη συνέχεια μετά από δική μου προτροπή».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου τη θέση του ότι με βάση τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα κανένας δεν κάλεσε τον Dejan στο κινητό του τηλέφωνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τη φονική επίθεση και ότι προηγήθηκε μήνυμα από κάποιον.
Ο μάρτυρας απάντησε πως «ο κατηγορούμενος ψεύδεται ασυστόλως. Τον είδα να μιλά στο τηλέφωνο μία φορά πριν την επίθεση», με τον Λοϊζο Νεοφύτου να του υποβάλλει ότι όσα ανέφερε στο Δικαστήριο για το τηλεφώνημα και το μήνυμα που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ο πελάτης του, όταν κάθονταν μαζί στο εστιατόριο «είναι πλασματικά».

Ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης απάντησε πως λέει ενώπιον του Δικαστηρίου μόνο τα γεγονότα, πρόσθεσε πως ο Dejan δέχθηκε ένα μήνυμα σε ένα τηλέφωνο και την κλήση σε άλλο τηλέφωνο, με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου να του υποβάλλει ότι η κλήση και το μήνυμα λήφθηκαν στο ίδιο κινητό τηλέφωνο.

Σε άλλες ερωτήσεις ο μάρτυρας απάντησε πως «ο Φάνος ήταν ευκολόπιστος, ήταν κάπως καχύποπτος επειδή κινδύνευε η ζωή του» και πως εάν ο ίδιος δεν ήταν μαζί με τον Φάνο, τότε έπαιρνε τηλέφωνο τον Dejan ή τον άλλο φρουρό ασφαλείας για να διαπιστώσει που βρισκόταν. Ανέφερε ακόμα ότι «πολλές φορές μιλήσαμε με τον Φάνο, επειδή κινδύνευε για να φέρουμε περισσότερα άτομα στην ασφάλεια για να αυξήσουμε την παρατηρητικότητα» και πως ο Φάνος γνώριζε πως ο Dejan ήταν επαγγελματίας παλαιστής.

Ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης είπε επίσης ότι «ο Dejan εισηγήθηκε να φέρουμε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ήθελε να κρατάμε ασυρμάτους και όντως ήταν παρατηρητικός, γι’ αυτό κατάφερε και γέλασε του Φάνου».

Σε σχετική υποβολή του κ. Νεοφύτου ο μάρτυρας απάντησε πως ο Dejan εισηγήθηκε αρκετά πράγματα για να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας για τον Φάνο «αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν ωφέλησαν».

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης του ο μάρτυρας είπε πως «ήταν φυσιολογικό μετά την επίθεση ο Dejan να μιλά νευρικά και έντονα στο τηλέφωνο, ωστόσο αφύσικο ήταν να μην με ρωτήσει αν είμαι καλά όταν με είδε να είμαι τραυματισμένος».

Σε άλλες υποβολές του συνηγόρου υπεράσπισης, ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν είμαι προκατειλημμένος εναντίον του Dejan, δεν θέλω να τον στείλω φυλακή. Λέω τα γεγονότα όπως είναι και τίποτε παραπάνω, αν υπήρχαν άκρως επικίνδυνες πληροφορίες τότε είμαστε πιο παρατηρητικοί και παίρναμε περισσότερα μέτρα ασφάλειας».

Πρόσθεσε ακόμα πως «όταν κάτσαμε το συγκεκριμένο βράδυ στο εστιατόριο δεν υπολογίσαμε ότι κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αφού είχαμε γυναίκα και παιδιά. Το μόνο ύποπτο που μου τράβηξε την προσοχή εκείνο το βράδυ ήταν το τηλεφώνημα που δέχθηκε στο κινητό του ο Dejan και δεν απαντούσε».

Σε ερώτηση κατά πόσον υποψιάστηκε οτιδήποτε όταν ο Dejan του ανέφερε πως θα πήγαινε στο αποχωρητήριο, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «δεν ήμουν προκατειλημμένος εναντίον του. Ο ίδιος μου έδωσε το δικαίωμα από τον τρόπο που μίλησε στο τηλέφωνο».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με νέο μάρτυρα κατηγορίας.



κυπε