Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Άστραψε και βρόντηξε ο Φύτος για τα σκιάδια

 
Νεόφυτος Θρασυβούλου
πρόεδρος ΣΙΚΑΠ
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των επιχειρηματιών ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής μετά την  απόφαση για τα σκιάδια.  Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου.  Ετοιμάζονται δυναμικές ενέργειες από την πλευρά του Συνδέσμου για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο και δεν αποκλείονται και κινητοποιήσεις.


“Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να διαβουλευτούν με κανένα και χωρίς να ρωτήσουν την γνώμη μας. Αν και δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί επίσημα και η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι από τα ΜΜΕ, έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον παραγκωνισμό μας σε κάτι που μας επηρεάζει άμεσα και μας αφορά από πρώτο χέρι”, τόνισε ο κ. Θρασυβούλου.

“Κουραστήκαμε να πρέπει να αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι τις επιχειρήσεις μας επειδή αλλάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και αλλάζουν τα άτομα“. Αξίζει να θυμίσουμε, είπε ο κ. Θρασυβούλου ότι ειδικά σε ότι αφορά την Ποσειδώνος, ένα πολεοδομικό έργο και χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ο ίδιος ο Δήμος αποφάσισε τα σχέδια των σκιαδίων, ο ίδιος ο Δήμος αποφάσισε τα υλικά και ο ίδιος ο Δήμος υπέδειξε και από που θα κατασκευάζονταν. Να θυμίσουμε ότι οι καταστηματάρχες το μόνο που έκαναν ήταν να αποπληρώσουν το κόστος που τους αναλογούσε.
Καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μας επιφορτώνει λάθη και παραλείψεις. Ποιος θα πληρώσει το κόστος για λάθη των άλλων ανέφερε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου. Δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για δέκα χρόνια, συμπλήρωσε ενώ η θητεία τους έχει μικρότερη διάρκεια.

“Είμαστε και σε αυτό το θέμα κάθετα αντίθετοι. Εκείνο που πρέπει να σκεφτούν είναι πως να μας βοηθήσουν και όχι πως να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Αν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με τη θάλασσα, τον αέρα και τις βροχές του Χειμώνα τότε ας μας παρουσιάσουν τις λύσεις και μετά να λαμβάνουν αποφάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν εκτός και αν δεν τους απασχολεί ότι κάποιοι κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν θα μπορούν να προστατεύσουν τις επενδύσεις που έκαναν και τις περιουσίες τους“, τόνισε. 

“Ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει κάποια στιγμή να θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο γύρω από το θέμα και να μην είμαστε μετέωροι στις όποιες ορέξεις ή τα όποια συμφέροντα ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από κάθε απόφαση. Όπως στην τελευταία ψηφοφορία κάποιοι εξαιρέθηκαν γιατί μπορεί να είχαν σχέση με τις αποφάσεις την ίδια στιγμή πρέπει να συμβαίνει και το αντίθετο“. σημείωσε. 

Πρόσθεσε ότι, “Με επιστολή εντός των ημερών θα ενημερώσουμε για τις θέσεις μας τόσο τον Δήμαρχο όσο και την Έπαρχο αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους ένα προς ένα ξεχωριστά. Θα ενημερώσουμε και τον Υπουργό Εσωτερικών και θα αντιδράσουμε συντονισμένα μετά από Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε. Στηρίζουμε κάθε λογική προσπάθεια αναβάθμισης και εξυγίανσης της πόλης μας όμως δεν μπορεί να είμαστε μάρτυρες αποφάσεων που το μόνο που κάνουν είναι να μας αφήνουν εκτεθειμένους”.

Επαναλαμβάνω, είπε ο κ. Θρασυβούλου, ας λύσουν το πρόβλημα με τις πέτρες, τα φύκια και τη θάλασσα του Χειμώνα και τότε αποφασίζουν και αλλαγή στα σχέδια.