Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Στην Πάφο το Cyprus Amateur Men's Open 2017


Άρχισε χθες  και ολοκληρώνεται αύριο  Κυριακή ο σημαντικότερος αγώνας Γκολφ που διεξάγεται στην Κύπρο το   «the Cyprus Amateur Men's Open 2017». 
 Στον αγώνα συμμετέχουν 54 αθλητές από 15 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους γκολφερς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Αυστρία, τον Καναδά, την Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ρωσία, την Μάλτα και την Νορβηγία.  Συμμετέχουν επίσης αθλητές από Κυπριακούς ομίλους,  τόσο Κύπριοι όσο και πολίτες  άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στο νησί και αγωνίζονται με τα Κυπριακά χρώματα.


 Ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ κ.Νικος Ρωσσιδης επεσήμανε ότι στον αγώνα συμμετέχουν και 12 αθλητές κάτω των 18 ετών. 

Ο κ.Ρωσσιδης σημείωσε ότι ο αγώνας που διεξάγεται στο γήπεδο «Αφροδίτη» είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής αγώνας στην Κύπρο που οι τελικές βαθμολογίες που εξασφαλίζουν οι αθλητές προσμετρώντας στην παγκόσμια κατάταξη για τους ερασιτέχνες γκολφερς . 

Είναι γι’αυτό υπέδειξε ο κ.Ρωσσιδης που χρόνο με τον χρόνο ο συγκεκριμένος αγώνας προσελκύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ξένους αλλά και ντόπιους αθλητές. Απεκάλυψε επίσης ότι από την νέα χρονιά μετά από έντονα διαβήματα και παραστάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ αναμένεται να αρχίσει να μετρά στην παγκόσμια κατάταξη και ο αντίστοιχος αγώνας εφήβων που διεξάγεται συνήθως την άνοιξη.


Αξιοσημείωτο της πρώτης μέρας του αγώνα το hole in one, το ότι πετυχε δηλαδή με μια μόνη βολή η μπάλα να πάει στην τρύπα, που κατάφερε  στην 12η τρύπα ο 39χρονος αθλητής από το Ηνωμένο Βασίλειο Λουκ Πεπερ. Αν αύριο Κυριακή οποιοσδήποτε αθλητής  καταφέρει κάτι ανάλογο στην 5η τρύπα θα εξασφαλίσει βραβείο αξίας 10 χιλιάδων ευρώ από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ.


Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Νίκος Ρωσσιδης υπενθύμισε ότι μετά τον σημαντικό αυτό αγώνα ακολουθει την τελευταία Κυριακή του Μάη ο αγώνας Κυπέλου της ομοσπονδίας μεταξύ των 12 ομίλων-μελών της ομοσπονδίας στο γήπεδο ΕΛΕΑ ενώ τον Ιούνιο διεξάγεται φιλανθρωπικός αγώνας, στο γήπεδο της Τσαδας, για ενίσχυση των ειδικών ολυμπιακών αγώνων , στον οποίο θα λάβουν μέρος και αθλητές των ειδικών ολυμπιακών.