Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ένοχος για βιασμό 23χρονης. Δείτε όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου καταδίκασε σήμερα, μετά από κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία, αλλοδαπό άνδρα, ηλικίας 23 ετών, ο οποίος κατηγορείτο για τον βιασμό αλλοδαπής κοπέλας, επίσης 23 ετών, που διαπράχθηκε την 1η Οκτωβρίου 2018 στην Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας.

 
Σε ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι το Σώμα «αποδέχθηκε τη μαρτυρία της παραπονούμενης και των μαρτύρων που κατέθεσαν για την Κατηγορούσα Αρχή ως αξιόπιστη και απέρριψε τη μαρτυρία του κατηγορουμένου ως αναξιόπιστη».
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η παραπονούμενη ήταν φοιτήτρια και ήρθε στην Κύπρο τον  Σεπτέμβριο του 2018 με το πρόγραμμα Erasmus και αρχές Οκτωβρίου πήγε μαζί με άλλους φοιτητές μεταξύ των οποίων και μία φίλη της, σε πάρτι που διοργάνωνε το Erasmus σε περιοχή στην Ορόκλινη.
 
Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η 23χρονη, πήγε σε περίπτερο απέναντι από το χώρο όπου διεξαγόταν το πάρτι, για να αγοράσει μπύρα, όταν την προσέγγισε ο κατηγορούμενος και άρχισαν να συνομιλούν, ενώ σε κάποια στιγμή της ζήτησε να πάνε στο πίσω μέρος του υποστατικού όπου ήταν σκοτεινά.
 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου όταν ο κατηγορούμενος και η παραπονούμενη μετέβησαν στο πίσω μέρος του περιπτέρου, ο νεαρός κατάφερε τελικά και βίασε την κοπέλα παρά το γεγονός ότι αυτή «έκλαιγε και του έλεγε συνέχεια όχι, χωρίς όμως αυτή να τον κτυπήσει ή να τον σπρώξει, λόγω του ότι ήταν βαρετός και δυνατός και φοβόταν πως, αν έκανε κάτι άλλο, ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να την βλάψει περισσότερο».
 
Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου όταν ο κατηγορούμενος «τέλεψε με όσα ήθελε να κάνει επί της παραπονούμενης» άρχισε να κλαίει μαζί της, της ζητούσε συνέχεια συγγνώμη και την παρακαλούσε να μην πει σε κανένα ό,τι έγινε.

Στο ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου σημειώνεται ακόμα ότι «η παραπονούμενη δεν σκέφτηκε, μηδέ και υπολόγισε, την κατάσταση ως δυνητικώς επικίνδυνη. Δεν συγκατέλεξε νοητικώς, ενδείξεις περί του αντιθέτου» ενώ το γεγονός ότι ο νεαρός δεν ήταν φοιτητής του Erasmus, αφού δεν έφερε το ειδικό βραχιολάκι στο χέρι, «δεν την ξένισε, ούτε και έκρινε πως θα έπρεπε να τον υποβάλει σε σειρά εξεταστικών ερωτήσεων για την προσωπικότητα του ώστε να κρίνει κατά πόσον θα τον εμπιστευόταν».
 
Προστίθεται ότι «η παραπονούμενη αποφάσισε ελευθέρως να τον ακολουθήσει και ελευθέρως έκρινε, ως είχε κάθε (ανθρώπινο) δικαίωμα να πράξει, ότι θα χρησιμοποιούσε το σώμα της - μέρος τού είναι της - όπως η ίδια επιθυμούσε. Δεν ήθελε να συνευρεθεί σεξουαλικώς με τον κατηγορούμενο. Ποτέ, του το είπε, του το έδειξε καθαρώς, εγκαίρως» αλλά προστίθεται «αυτό δεν το σεβάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν το εισάκουσε».
 
Τελικά η 23χρονη πήγε και βρήκε τη φίλη της και αφού της ανέφερε κάποια από τα γεγονότα έψαξαν μαζί να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 
Μετά από λίγες μέρες η παραπονούμενη ανέφερε τελικά στη φίλη της τι συνέβη με τον κατηγορούμενο και ακολούθως μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου κατήγγειλε τον 23χρονο για βιασμό.
 
Η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και μετά από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λάρνακας και υπέβαλε αίτηση ασύλου, ενώ ήταν άγνωστο πότε και πώς έφθασε στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ο κατηγορούμενος, δυνάμει δικαστικού εντάλματος συνελήφθη στη Λάρνακα αρχές Μαρτίου 2019, ενώ σε ανακριτική του κατάθεση αρνήθηκε, την ανάμειξη του στην κατηγορία του βιασμού.  
 
Λίγες μέρες αργότερα έφτασε στην Κύπρο η παραπονούμενη όπου στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης είδε και αναγνώρισε αμέσως τον κατηγορούμενο ως τον άνδρα που είχε καταγγείλει ότι την είχε βιάσει, με τον 23χρονο να παραδέχεται τελικά την διάπραξη του βιασμού.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε την 2α Ιουλίου 2020 ως ημερομηνία για σκοπούς αγορεύσεων και επιβολή ποινής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: