Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Καλλής

Προβληματισμένοι παρουσιάζονται και οι επιχειρηματίες του κλάδου και στην Πάφο, ανέφερε στη StockWatch και στη συνάδελφο Ηρώ Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος των χώρων εστίασης και αναπληρωτής πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλλής.

Στην Πάφο είπε ότι «άνοιξαν γύρω στα 100 εστιατόρια τα περισσότερα όμως υπολειτουργούν, μόνο αυτά που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα με τους ντόπιους επισκέπτες, οι υπόλοιποι που στηρίζουν τον κύκλο εργασίας τους στον τουρισμό προβληματίζονται εάν θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοικτοί».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλή, η Πάφος μαζί με την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά κτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση διότι η πλειοψηφία των πελατών τους είναι οι τουρίστες.

Συμφώνησε επίσης με τους συνάδελφους του ότι η στήριξη προς τον κλάδο δεν είναι ουσιαστική και αναφέρθηκε στη δική του περίπτωση λέγοντας ότι «εγώ που είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου έχοντας μια πολύ καλά στημένη επιχείρηση στην παραλία με 50 υπαλλήλους, επειδή καθυστέρησα το Μάρτιο να πληρώσω τις κοινωνικές ασφαλίσεις, μου επέβαλαν πρόστιμο. Φανταστείτε τι γίνεται με άλλους συναδέλφους που δεν δουλεύουν και έχουν και περισσότερα προβλήματα».

Χαρακτήρισε επίσης απογοητευτικά τα σχέδια της κυβέρνησης για επιδότηση του προσωπικού υπό την προϋπόθεση να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.  Διερωτήθηκε, «όταν ένας επιχειρηματίας δεν δουλεύει και αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης πως θα κρατήσει όλο το προσωπικό, όταν καλά - καλά δεν μπορεί να συντηρήσει την ίδια την επιχείρηση του».

Εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια και για τα περιοριστικά μέτρα αντιπαραθέτοντας το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και τις αεροπορικές πτήσεις.

«Ανοίγουν τα οδοφράγματα, έρχονται αεροπορικές πτήσεις με 200 άτομα σε ένα αεροπλάνο για κάποιες ώρες και καταγγέλλουν τα εστιατόρια αν δεν τηρούν τα τρία τετραγωνικά μέτρα την ώρα που όλοι πλέον δουλεύουν στους εξωτερικούς χώρους ή έχουν ανοικτά πόρτες και παράθυρα». 


πηγη

https://www.stockwatch.com.cy/el/article/epiheiriseis/anoixan-ena-sta-deka-estiatoria-ston-protara?fbclid=IwAR2xwsmBCPNkYiaTYWYewg7FSyyQJX8MHhDluFDfWu-iOe-87SIB_x9EEbU


Δεν υπάρχουν σχόλια: