Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τον δολοφόνησαν έξω από την πατρική του οικία

Υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης, με θύμα τον Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, 29 ετών, διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου. 

 

Συγκεκριμένα, στις 11.10μ.μ. χθες, λήφθηκε μήνυμα στην Αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο, σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, γύρω στις 10.55μ.μ., ρίχθηκαν πυροβολισμοί από τους οποίους τραυματίστηκε ένα πρόσωπο. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 29χρονο, στη βεράντα του πατρικού του σπιτιού, με τραύματα που φαίνεται να προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. 

 

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.



http://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=17947


Στο τόπο του εγκλήματος επιστρέφουν με το πρώτο φως της ημέρας οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, οι οποίοι ψάχνουν τεκμήρια και μαρτυρίας, ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του δράστη και αλλά και του προσώπου που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου που έφερε το όνομα του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια.

Η σκηνή της δολοφονίας παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε ο έρευνες να επαναρχίσουν το πρωί, ενώ στη σκηνή θα βρεθούν οι ιατροδικαστές οι οποίοι θα διενεργήσουν αυτοψία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο 29χρονος, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν με φιλικό του πρόσωπο στην πατρική του οικία, μέχρι που αυτός τον αποχαιρέτησε για να αποχωρήσει, γύρω στις έντεκα το βράδυ.

Ωστόσο, ο φίλος του 29χρονου άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε πίσω προς τον Καλλιτσιώνη, όπου τον εντόπισε να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος, στη βεράντα της οικίας, φέροντας τραύματα από σφαίρες, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε μια μοτοσικλέτα να αποχωρεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη σκηνή, χωρίς όμως να αντιληφθεί εάν σε αυτή επέβαινε ένα ή δύο πρόσωπα.

Μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λίγο μετά το άκουσμα των πυροβολισμών, αντιλήφθηκε να απομακρύνεται από το μέρος και γείτονας, o οποίος ανέφερε πως και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε δει δύο μοτοσικλέτες να πηγαινοέρχονται και θεώρησε πως κινούνταν ύποπτα στο μέρος. 

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, ανέφερε σε δηλώσεις του πως οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ενώ θα διερευνηθεί κατά πόσο ο 29χρονος είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές.

Όπως υπέδειξε ο κ. Οικονόμου, το θύμα απασχόλησε τις Αρχές με διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών και στην υπόθεση του τετραπλού φονικού, όπου ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τραυματίστηκε κατά την επιδρομή των εκτελεστών στο εστιατόριο στην Αγία Νάπα, το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016, όπου μεταξύ άλλων δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης στρέφουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία και μαρτυρίες που θα τους τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ αναμένεται να ανακριθούν πρόσωπα που είχαν ανοικτά μέτωπα με τον Καλλιτσιώνη.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές άρχισαν να αναζητούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή, τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις της μοτοσικλέτας.  

Πάντως οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο, χωρίς να αποκλείεται η δολοφονία του να σχετίζεται με τις βεντέτες της Αγίας Νάπας, λαμβάνοντας υπόψη πως το θύμα ήταν φρουρός του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη και φίλος και στενός συνεργάτης του αδελφότεκνου του επιχειρηματία, Γιάννη Καλοψιδιώτη. 



http://www.reporter.com.cy/police/article/693346/psachnoyn-ta-anoikta-metopa-toy-kallitsioni-sto-epikentro-to-stratopedo-kalopsidioti


Δεν υπάρχουν σχόλια: