Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στο κελί κοινοτάρχης για πυρκαγιά στην Πάφο

Υπό κράτηση τέθηκε 63χρονος ως ύποπτος για την πρόκληση φωτιάς μεταξύ των χωριών Λεμόνας και Πιτταρκού.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε το ΤΑΕ Πάφου, το όχημα του 63χρονου θεάθηκε να απομακρύνεται από τα σημεία που είχε ξεκινήσει η φωτιά.Η φωτιά που είχε ξεσπάσει χτες στις 15:30 σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Λεμόνας και Πιτταρκού κατασβέστηκε πλήρως γύρω στις 20:00 το βράδυ

Στο μέρος για την κατάσβεση της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η ΚΔ και το αεροπλανάκι του Ταμείου Θήρας.

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά εντοπίστηκαν τρεις εστίες φωτιάς, οι δυο σε τεμάχια σιτηρών που δεν είχαν θεριστεί.

Από την πυρκαγιά , κάηκε συνολική έκταση 3,5 εκταρίων περίπου ξηρής άγριας βλάστησης κυρίως, αλλά και δυο χωραφιών με σιτηρά έκτασης μερικών δεκαρίων.

Συγκεκριμένα από την πρώτη εστία κάηκε ενάμιση εκτάριο ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και από την δεύτερη εστία ένα εκτάριο σιτάρι. Αυτή επεκτάθηκε σε δύσβατη περιοχή και κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Η τρίτη εστία εντοπίστηκε σε όχθο χωραφιού και κατέκαψε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα .

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 19:40 χτες και υπό πλήρη έλεγχο στις 20:00 το βράδυ.

Από την πρώτη στιγμή Αστυνομία και Πυροσβεστική είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.



κυπε


Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο 63χρονος ύποπτος για την πρόκληση φωτιάς μεταξύ των χωριών Λεμόνας και Πιτταρκού είναι κοινοτάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια: