Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Νέα παρέμβαση Δημήτρη Καλλή για τα κέντρα αναψυχής της Πάφου. "Να στηριχτεί περισσότερο η επισιτιστική βιομηχανία"

Μία εβδομάδα πριν μας αποχαιρετήσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού   και ο κύκλος εργασιών στα κέντρα αναψυχής είναι σε δραματική κατάσταση, εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλλής.  Ορισμένες καφετέριες αλλά και  κέντρα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου, είπε, που δουλεύουν με ντόπιους, παρουσιάζουν μια καλύτερη εικόνα αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τόνισε, καταγράφηκε μια αύξηση στον κύκλο εργασιών των κέντρων της περιοχής μας, μιας και αρκετοί επισκέπτες από άλλες επαρχίες ήρθαν για διήμερο στην Πάφο.

 Στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και Λατσί, διευκρίνισε ο κ. Καλλής, τα κέντρα δούλεψαν αρκετά. Ικανοποιητική κίνηση, πρόσθεσε, είχαν και τα μπαράκια στο κέντρο της Πάφου.

Επαναλαμβάνω πως αν δεν έρθουν τουρίστες στην Πάφο η κατάσταση με τα κέντρα θα είναι τραγική, ξεκαθάρισε ο κ. Καλλής   και κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να στηρίξει περισσότερο τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας και κυρίως τα κέντρα Πάφου και Ελεύθερης Αμμοχώστου που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Σχετικά με την κίνηση των επόμενων μηνών, ο κ. Καλλής ανέφερε ότι, αν και έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό πως θα υπάρξει μια αυξητική πορεία, εντούτοις, εμείς δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες που να στηρίζουν την άποψη αυτή. Σήμερα μάλιστα ακούσαμε πως ξενοδοχεία του ΣΤΕΚ δεν έχουν κρατήσεις ούτε για Ιούλιο ούτε για Αύγουστο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά  με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις, ο κ. Καλλής στάθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό, τονίζοντας ότι, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους υπαλλήλους, καλώντας τους αρμοδίους να τα καταργήσουν με διάταγμα, αφού γίνεται η σχετική απολύμανση χεριών σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και η καθημερινή  θερμομέτρηση.   

Τέλος ο κ. Καλλής στάθηκε στις καταγγελίες που γίνονται σε κέντρα της Πάφου, κυρίως μετά την αύξηση των ποινών, σημειώνοντας ότι, ο ΣΙΚΑΠ έχει μιλήσει με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου και εντός των ημερών θα έχουν συνάντηση μαζί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: