Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση στην Πάφο για υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων

Υπό κράτηση τέθηκαν πέντε πρόσωπα για την υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων προς διευκόλυνση των ανακρίσεων του ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δυο γυναίκες και τρεις άνδρες ηλικίας, 21 ετών 21 ετών, 23 ετών, 23 ετών και 26 ετών.

Αρχικά η Αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον 26χρονου γιατί όπως φέρεται σε δύο υποστατικά πλήρωσε με πλαστά χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ.

Ανακρινόμενοι ένας εξ αυτών ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι ο ίδιος διέθεσε τα πλαστά χαρτονομίσματα χωρίς να το γνωρίζει. Ισχυρίστηκε ότι πώλησε το τηλέφωνο του σε συμπατριώτη του, τον οποίο δεν γνωρίζει όπως είπε, και αυτός του έδωσε τα πλαστά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων χαρτονομίσματα.

Όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις, στη μια περίπτωση ο 26χρονος φέρεται να έδωσε τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα και στην άλλη περίπτωση έδωσε τρία πλαστά χαρτονομίσματα τα οποία στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά, όλα των δέκα ευρώ

Ιδιοκτήτης υπεραγοράς τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τους εμποδίσει να διαφύγουν ωστόσο αυτοί κατάφεραν να εξέλθουν του καταστήματος και να εξαφανιστούν.

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει αρχικά έναν από αυτούς αλλά τελικά συνέλαβε και τους υπόλοιπους.

Επιπρόσθετα η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του με χαρτονομίσματα ενόψει αυτής της υπόθεσης για πρόληψη παντός άλλου ενδεχομένου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: