Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πυρ και μανία με την κυβέρνηση ο Φύτος


Απογοήτευση και δυσαρέσκεια εκφράζουν φορείς του κλάδου εστιατορίων για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση γιατί δεν στηρίζουν επαρκώς τα εκατοντάδες εστιατόρια, ιδίως σε τουριστικές περιοχές όπως στην ελεύθερη Αμμόχωστο, που αντιμετωπίζουν τις πιο πολλές δυσκολίες.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) και πρόεδρος του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πάφου Νεόφυτος Θρασυβούλου σε δηλώσεις στη StockWatch και στη συνάδελφο Ηρώ Ευθυμίου, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έθεσε σε δεύτερη μοίρα τα κέντρα αναψυχής στις παραλιακές περιοχές, σε σχέση με την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Οι δύο αυτοί κλάδοι θα έπρεπε να λειτουργούν όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία διότι και οι δύο στηρίζουν την επιβίωση και την οικονομική δραστηριότητα τους, στον τουρισμό. Μόνο στην Κύπρο υπάρχει σύνδεσμος κέντρων αναψυχής και σύνδεσμος ξενοδόχων».

Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα παραλιακά θέρετρα και αποδεδειγμένα ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε στο ελάχιστο, θα πρέπει να τους δοθεί το δικαίωμα να απολαμβάνουν παρόμοια μέτρα με τους ξενοδόχους.

Σημείωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή μαζί την υπουργό εργασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.


https://www.stockwatch.com.cy/el/article/epiheiriseis/anoixan-ena-sta-deka-estiatoria-ston-protara?fbclid=IwAR2xwsmBCPNkYiaTYWYewg7FSyyQJX8MHhDluFDfWu-iOe-87SIB_x9EEbU

Δεν υπάρχουν σχόλια: