Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μεθυσμένος οδηγός απέκοψε πασσάλους στη Θερμοπυλών

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 1,5 ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΣΣΑΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ KAI Η ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Θερμοπυλών κατά το οποίο μεθυσμένος οδηγός ανέβηκε με το όχημά του στο πεζοδρόμιο και απέκοψε βίαια 4 προστατευτικούς πασσάλους, την στιγμή που στο απέναντι πεζοδρόμιο βρίσκονταν 40 περίπου άτομα έξω από μπαρ. Εάν ο μεθυσμένος οδηγός ανέβαινε με το αυτοκίνητό του στο απέναντι πεζοδρόμιο, όπου υπήρχαν συνωστισμένοι δεκάδες ανυποψίαστοι άνθρωποι, θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Κατόπιν τούτου, ο Δήμος Πάφου ενημερώνει και προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των συναφών επιχειρήσεων για τα ακόλουθα:

1. Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί του πεζοδρομίου σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τους προστατευτικούς πασσάλους. Τα πεζοδρόμια πρέπει να μένουν ελεύθερα για τους διερχόμενους πεζούς.

2. Αποτελεί ευθύνη του επιχειρηματία να μην επιτρέπει τη συνάθροιση θαμώνων-πελατών του επί του πεζοδρομίου και απαγορεύεται αυστηρά να προσφέρει σε αυτούς οποιεσδήποτε υπηρεσίες (καθίσματα, σερβίρισμα κά) μετατρέποντας έτσι το πεζοδρόμιο σε προέκταση του καταστήματός του.

3. Οι παραβάτες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα καταγγέλλονται χωρίς άλλη προειδοποίηση από τον Δήμο Πάφου, ενώ οι παραβάτες για την συνάθροιση πελατών πάνω στα πεζοδρόμια θα καταγγέλλονται από την αστυνομία, η οποία θα ειδοποιείται άμεσα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: