Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σε αυτούς πέρασαν χειροπέδες στην Πάφο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη τριών προσώπων, ηλικίας 51, 31 και 27 χρόνων, προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής και διάδοσης υλικού σχετικού με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση τέθηκε υπό διερεύνηση, μετά από συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αφού προέκυψαν στοιχεία εναντίον τριών υπόπτων, ενός 51χρονου, ενός 31χρονου και ενός 27χρονου, μέλη του Γραφείου, σε συντονισμένη επιχείρηση με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων – ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύλληψή τους, βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Στην κατοχή των υπόπτων, καθώς και στις οικίες και υποστατικά τους, όπου έγιναν έρευνες από τα μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν συνολικά πέντε κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Δύο από τα τηλέφωνα και ο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκουν στον 51χρονο. Ακόμη δύο από τα πέντε τηλέφωνα και ο δεύτερος ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκουν στον 31χρονο, ενώ το πέμπτο κινητό τηλέφωνο ανήκει στον 27χρονο.

Ανακρινόμενοι οι τρεις συλληφθέντες προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι της κατοχής παιδικής πορνογραφίας, απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομή, διάδοση, μετάδοση παιδικής πορνογραφίας καθώς και προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία

Τις εξετάσεις συνεχίζει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: