Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

«Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ο ρόλος του Κράτους και των Ευρωπαϊκών Θεσμών»

 

Διαδικτυακή Συζήτηση: Δευτέρα 22 Ιουνίου, 16:00

«Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ο ρόλος του Κράτους και των Ευρωπαϊκών Θεσμών»

 

Το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (ΕΕΙΚ /CREF) και το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) διοργανώνουν τη διαδικτυακή συζήτηση τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 16:00  με θέμα:

 

«Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ο ρόλος του Κράτους και των Ευρωπαϊκών θεσμών».

 

Σε αυτή συμμετέχουν οι Σταύρος Ζένιος, Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αναστάσιος Γιαννίτσης, τέως Υπουργός και Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Σταύρος Θωμαδάκης, Καθηγητής στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA) στη Νέα Υόρκη. Συντονίζει ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Κώστας N. Παπανικόλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

 

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Κύπρο και την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια και ευρωπαϊκή  διάσταση. Επίσης θα εξεταστεί η επάρκεια του διεθνούς και ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος εν καιρώ κρίσης, καθώς και ο ρόλος του κράτους και των Ευρωπαϊκών Θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ,  ΕΜΣ) στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών.

 

Η εκπομπή εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών συζητήσεων «Με την Ματιά της Επιστήμης», με θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.  Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων της Σειράς πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς να επιχειρούν, μέσα από ολοκληρωμένες έρευνες και παραδείγματα, να αναλύσουν τις επιπτώσεις του Covid-19 στην Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας παράλληλα ολοκληρωμένες απαντήσεις, με απλή και κατανοητή γλώσσα.

 

Έχει προηγηθεί  συζήτηση με θέμα: «Η εξέλιξη της πανδημίας, τρόποι αντιμετώπισης, συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία».  Στο ίδιο πλαίσιο θα ακολουθήσει η συζήτηση   της 1ης Ιουλίου 2020, υπό τον τίτλο «Δημοκρατία, ιδιωτικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους κρίσης», με τη συμμετοχή των καθηγητών, Αχιλλέα Αιμλιανίδη (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), Λίλιαν Μήτρου ( Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Παύλου Ελευθεριάδη (Oxford University).

 

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση μέσα από τις παρακάτω πλατφόρμες. Επίσης έχει τη δυνατότητα αναζήτησης των προηγούμενων εκπομπών:

    Live Streaming από το κανάλι του Ινστιτούτου Κύπρου στο YouTube: https://youtu.be/eQmXWsJCJuE


    Live Streaming από τη σελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου στο Facebook: https://www.facebook.com/CyprusInstitute/

 

Η σειρά συζητήσεων έχει χορηγούς το Ίδρυμα Ερευνάς και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και τη Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

 

Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά των διακεκριμένων ομιλητών στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου: https://bit.ly/3hx3Yx5, Τηλέφωνο: +357 22208700


Δεν υπάρχουν σχόλια: