Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην Πέγεια και σκοτώθηκε


Σε νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, που συνέβη το πρωί στην Πάφο, έχασε τη ζωή του ο Αλμίρ Τομπουλίδης, 53 ετών, κάτοικος Πάφου. 

 

Γύρω στις 10.10π.μ. σήμερα, ενώ ο 53χρονος εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην περιοχή Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε υπόγειο, από ύψος τεσσάρων μέτρων περίπου. 

 

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανέσυραν τον 53χρονο, από το υπόγειο. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.



http://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=17967



Σε εργατικό ατύχημα έχασε την ζωή του ο Αλμύρ Τομπουλίδης, 53χρονος σιδεράς από την Γεωργία που διέμενε στην Κύπρο και εργαζόταν σε εργοτάξιο στην περιοχή της Πέγειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10:00 το μεσημέρι, 53χρονος κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου ο οποίος εργαζόταν σε εργοτάξιο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου της Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν σε σκαλωσιά και κατάπεσε από ύψος 4 μέτρων σε υπόγειο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝ Πάφου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στην σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Πάφου ο υπεύθυνος και μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας, πυροσβεστική υπηρεσία και το Γραφείο Εργασίας.

Επίσης ενημερώθηκε ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου για τις περιστάσεις του θανάτου του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας.


κυπε


Τα αίτια του εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος με θύμα τον Αλμίρ Τομπουλίδη, 53 ετών, κάτοικο Πάφου διερευνούν το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσονούρης προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Πάφου που επιθεώρησε την σκηνή του συμβάντος σε δηλώσεις του ανέφερε πως το πρωί γύρω στις 10:00 σε εργοτάξιο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όταν εργοδοτούμενο πρόσωπο που ασχολείτο με σιδεροκατασκευές σιδεροσυνδέσεις στο εργοτάξιο, έπεσε από ύψος περίπου οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συνθήκες είπε του εργατικού ατυχήματος διερευνώνται, σημειώνοντας ωστόσο πως από την πρώτη στιγμή προκύπτει ότι υπήρχαν ελλειπή μέτρα ασφάλειας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας.

Η εργασία είπε ο κ. Κατσονούρης εκτελείτο χωρίς κατάλληλο μέτρο προστασίας έναντι κίνδυνου πτώσης από ύψος με αποτέλεσμα ο εργοδοτούμενος όταν έχασε την ισορροπία του να βρεθεί στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα κατά την πτώση του.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως γύρω στις 10.10π.μ. σήμερα, ενώ ο 53χρονος εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην περιοχή Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε υπόγειο, από ύψος .

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανέσυραν τον 53χρονο, από το υπόγειο. Ακολούθως είπεο κ. Τσαπής ο 53χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την σκηνή πρόσθεσε ο κ. Τσαπής επισκέφτηκαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό .

Στο εργοτάξιο σημείωσε ο κ. Τσαπής βρισκόταν επίσης ανυψωτικό μηχάνημα και διερευνάται κατά πόσο ο χειριστής του με οποιοδήποτε τρόπο προκάλεσε την πτώση του 53χρονου στο έδαφος.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: