Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Δείτε πότε θα δοθεί η απευθείας χορηγία προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους

Τεράστια στήριξη προς την αγορά χαρακτήρισε τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας ότι μέσα από όλα τα σχέδια είναι διαθέσιμα €700 εκ. μόνο για τη στήριξη των εισοδημάτων.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόθεση, ούτε και η δυνατότητα επέκτασης αυτών των σχεδίων» και πρόσθεσε ότι «στην οικονομία ποτέ μη λες ποτέ. Εξελίσσεται μια δυναμική κατάσταση την οποία παρακολουθούμε από τη στιγμή που αντιμετωπίσαμε αυτή την κρίση, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι ανάλογα με τις συνθήκες».

Όσον αφορά την απευθείας χορηγία προς τις μικρές επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους είπε ότι «αναμένεται εντός των ημερών η έγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή και την άλλη εβδομάδα θα δοθεί το εφάπαξ ποσό ώστε να βοηθηθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να καλύψουν τα ενοίκια τους και άλλα λειτουργικά έξοδα. Πρόκειται για ένα ποσό άνευ όρων», επεσήμανε ο υπουργός οικονομικών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «το πιο απαισιόδοξο σενάριο είναι να μείνει από καύσιμα και η δημόσια οικονομία και να απειληθεί το κοινωνικό κράτος, οι συντάξεις και άλλα ωφελήματα, κάτι το οποίο απευχόμαστε.

Σύμφωνα εντούτοις με τις αναλύσεις που κάνουμε σε συνεργασία με την υπουργό εργασίας βλέπουμε τομείς τις επιχειρήσεις που επαναδραστηριοποιούνται να έχουν καλύτερες επιδόσεις ακόμη και από την περσινή χρονιά τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη στον καταρτισμό των σχεδίων μας».

Ο κ. Πετρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπερίληψης κάποιων από τους 35 κλάδους που έχουν αποκλειστεί από τα σχέδια λέγοντας ότι «έχουμε κάνει τις δικές μας αναλύσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν ως επί το πλείστον ανακάμψει και δεν δικαιολογείται μια τέτοια πράξη αλλά ούτε και θα ήταν δημοσιονομικά εφικτή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: