Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η ακτογραμμή από Αργάκα μέχρι Πύργο Τηλλυρίας παράδεισος για αθλήματα ιστιοπλοΐας


Η ακτογραμμή από Αργάκα μέχρι τον Πύργο Τηλλυρίας αποτελεί παράδεισο για αθλήματα ιστιοπλοϊας, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) Νάσο Χατζηγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως ο ήλιος, η θάλασσα, το κύμα και ο αέρας αποτελούν βασικούς παράγοντες της περιοχής από το Νέο χωριό, Αργάκα μέχρι τον Πύργο Τυλληρίας που μπορούν υπό προϋποθέσεις να βάλουν την περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη για τα αθλήματα ιστιοπλοΐας (ιστιοφόρα, ιστιοσανίδα).

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηγεωργίου, στην προσπάθεια της ΕΤΑΠ να εξεύρει και να αναπτύξει ακόμη καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επαρχίας μελετήθηκαν διάφορα σενάρια.

Πρόσθεσε πως η περιοχή από το Νέο χωριό μέχρι τον Πύργο Τηλλυρίας μπορεί υπό προϋποθέσεις να αναπτυχθεί στον τομέα των μη μηχανοκίνητων action watersports, περιλαμβανόμενης της ιστιοπλοΐας, και να αποτελέσει πυλώνα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, φιλικής προς το περιβάλλον, αλλά και να συμβάλει στην αναχαίτιση της αστυφιλίας.

Ιδιαίτερα σημαντική για την μελλοντική πορεία του τομέα, πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου είναι η παρουσία στην περιοχή γνωστού επαγγελματία στο τομέα, προπονητή του αθλήματος της ιστιοσανίδας Γιάννη Σαρρή, ο οποίος είναι ο προσωπικός προπονητής του γνωστού Κύπριου ιστιοπλόου Ανδρέα Καριόλου.

Επιπρόσθετα επισημαίνει ο κ. Χατζηγεωργίου, ο υπέροχος ήλιος, η μαγευτική φύση, οι φιλόξενοι άνθρωποι, οργανωμένες παραλίες, μονοπάτια φύσης, ποδηλατικές διαδρομές και άλλα σημεία ενδιαφέροντος συμπληρώνουν το πάζλ για περαιτέρω τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως σίγουρα όταν κάποιοι ακούν τις λέξεις « Καλοκαίρι στην Πάφο» το πρώτο πράγμα που σκέφτονται (ειδικά αν είναι ξένοι) είναι παραλίες, φαγητό, ύπαιθρο, ξεκούραση.

Πρόσθεσε δε, πως όλα αυτά προσφέρονται, σημειώνοντας ωστόσο πως ολόκληρη η Επαρχία Πάφου και το καλοκαίρι της είναι κάτι πολύ παραπάνω.
Είναι ο υπέροχος ήλιος της, οι πανέμορφες παραλίες της, η μαγευτική φύση, οι φιλόξενοι άνθρωποι, η διάθεση και η ενέργεια που αρχίζουν να ανεβαίνουν σιγά - σιγά με το που αλλάζει η ώρα και το φως της ημέρας κυριαρχεί, κατέληξε.κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: