Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΚΟ Χ. ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς κυβερνώντων στο θέμα της ανανέωσης των ενοικιαστηρίων εγγράφων για τα κυβερνητικά Τσιφλίκια Πάφου τα οποία έχουν λήξη από το 2010 το θέμα επανήλθε την περασμένη Τρίτη στην Ε/πή Γεωργίας με πρωτοβουλία του βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε ότι ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτόπιου ελέγχου για εξακρίβωση των σημερινών δεδομένων όσον αφορά τη χρήση/αξιοποίηση των κλήρων, τουλάχιστον στα τσιφλίκια Αχέλειας και Κουκλιών και ότι στις 30 Ιουνίου τα στοιχεία θα τεθούν ενώπιον της Υπουργικής Επιτροπής για απόφαση. Αναφέρθηκε επίσης ότι το ενοίκιο θα κυμαίνεται περίπου στα €45/ δεκάριο.

Επειδή κατά την συζήτηση διεφάνη ότι από την διαδικασία αυτή απουσίαζε η συμμετοχή και των Αγροτικών Οργανώσεων, ο κ. Πιττοκοπίτης ζήτησε όπως προτού το θέμα οδηγηθεί στους Υπουργούς να προηγηθεί και διαβούλευση και με τις Αγροτικές Οργανώσεις έτσι ώστε οι όποιες αποφάσεις παρθούν να είναι αποδεκτές και από τους δικαιούχους γεωργούς/καλλιεργητές.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χ. Πιττοκοπίτης, μεταξύ άλλων, τόνισε επίσης το γεγονός ότι το ύψος του ενοικίου δέν μπορεί να είναι πέραν των €30 δεκάριο, για να δίδεται η δυνατότητα στους γεωργούς μας να εξασφαλίζουν ένα υποφερτό εισόδημα από τις καλλιέργειες τους.

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: