Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

'Ανακυκλώψαρο' στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων τοποθετεί ο Δ. Πάφου

Στην εγκατάσταση ενός πρωτότυπου έργου σε σχήμα ψαριού προχώρησε ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Medochemie.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση πλαστικών και στην ενεργή συμμετοχή του σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Πάφου και η Medochemie ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τη ρύπανση της θάλασσας από τα πλαστικά, η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής πλαστικών προϊόντων, όπως είναι χειρουργικές μάσκες, πλαστικά γάντια και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και την υγεία των πολιτών.

Σημειώνεται πως η τελετή της τοποθέτησης του «ανακυκλώψαρου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων, στην Κάτω Πάφο.κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: