Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμορία μαθητών έσπασε στο ξύλο 12χρονο μαθητή σε σχολείο της Λεμεσού. Σοκάρει η καταγγελία του πατέρα


Μαθητής της Α΄Γυμνασίου σε σχολείο της Λεμεσού δέχτηκε άγρια επίθεση από συμμορία μαθητών του σχολείου, με αποτέλεσμα το παιδί να καταλήξει στο νοσοκομείο. Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί και την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά στο ίδιο σχολείο.  


Με κακώσεις στον κεφάλι, τον αυχένα και το πηγούνι διαγνώστηκε μαθητής της πρώτης (Α΄) γυμνασίου σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από συμμορία μαθητών, που σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του, κατάντησε ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου.
Όπως κατήγγειλε ο πατέρας σε κατάθεση του στην Αστυνομία, την περασμένη Τετάρτη 14/9/2016, η κόρη του η οποία φοιτά στην Β΄ Γυμνασίου τον κάλεσε τηλεφωνικά να έρθει στο σχολείο, καθώς η συγκεκριμένη συμμορία παιδιών, επιτέθηκε και χτύπησε άσχημα τον αδελφό της.
Αυτή δεν ήταν όμως και η πρώτη φορά, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα, από την αρχή της εβδομάδας, οι ίδιοι μαθητές επιχείρησαν να χτυπήσουν τον γιο του σε δύο άλλες διαφορετικές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα το παιδί να μην θέλει να πηγαίνει στο σχολείο.
Ο πατέρας του 12χρονου καταγγέλλει ότι μαθητές του ίδιου γυμνασίου, επισκέπτονταν κοντινό δημοτικό σχολείο, την προηγούμενη  σχολική χρονιά, ζητώντας από τα παιδιά να τους δώσουν χρήματα, διαφορετικά θα τα χτυπούσαν.
Ανάμεσα στα θύματα bullying ήταν και ο γιος του, ο οποίος φοιτούσε πέρσι στην έκτη τάξη.
Ο πατέρας του 12χρονου μαθητή, υποστηρίζει ότι κατήγγειλε τις επιθετικές συμπεριφορές των μαθητών σε δύο ανώτερους εκπαιδευτικούς, με τον πρώτο να απαντά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα bullying στο σχολείο τους και τον δεύτερο να τον προτρέπει να μην επισκέπτεται το σχολείο ο ίδιος, αφού οι συγκεκριμένοι νταήδες εξεγείρονται από την εκεί του παρουσία και την προσπάθεια του γονέα να προστατεύσει το παιδί του.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο, σημειώθηκε παρόμοιο επεισόδιο κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, όπου μαθητής που φοιτούσε στην Β΄Γυμνασίου, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όταν δέχθηκε άγρια επίθεση από συμμαθητή του.
Ο συγκεκριμένος μαθητής απευθύνθηκε με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να τον συνοδεύσει κατά την επιστροφή του στο σχολείο.
Τελικά τον μαθητή συνόδευσε πίσω στο σχολείο ομάδα μοτοσικλετιστών η οποία τάσσεται ενάντια στη βία.
Πηγή: i-eidisi