Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγωδία στην Λεμεσό.Νεκρός 16χρονος μετά από τροχαίο



Ο 16χρονος Δημήτρης Στυλιανού από τα Πολεμίδια είναι το θύμα νέου θανατηφόρου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λεμεσό. Ήταν συνοδηγός σε μονοκάμπινο όχημα που οδηγούσε χωρίς άδεια ο 17χρονος εξάδελφος του, και το οποίο τον καταπλάκωσε όταν ανατράπηκε.

 
Το θανατηφόρο σημειώθηκε βορειοανατολικά του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, κοντά στην κτηνοτροφική περιοχή Πολεμιδιών. Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιο Καφά, "17χρονος που οδηγούσε σε δευτερεύουσα οδική αρτηρία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να πλαγιολισθήσει, να βγει εκτός δρόμου και στη συνέχεια να ανατραπεί και να καταλήξει με την αριστερή πλευρά στο έδαφος".
 
" Συνέπεια της ανατροπής ήταν ο συνοδηγός, που δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, να καταπλακωθεί από το ίδιο το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά", ανέφερε, και πρόσθεσε πως για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο 16χρονος εξέπνευσε μια ώρα αργότερα, ενώ ο 17χρονος δεν έπαθε οτιδήποτε. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη.

Από τις εξετάσεις έχει διαπιστωθεί ότι το μονοκάμπινο όχημα ήταν διαγραμμένο από το 2013 και η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης του 17χρονου και του πατέρα του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Ο κ. Καφάς ανέφερε πως, δυστυχώς και σε αυτό το θανατηφόρο τροχαίο, εμπεριέχονται πολλοί παράγοντες που αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών δυστυχημάτων, δηλαδή η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η αυξημένη ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού και ασφάλεια αλλά και η απειρία του οδηγού.
 
"Είμαστε στην Κύπρο, δυστυχώς, είμαστε ανυπότακτοι, είμαστε ανεύθυνοι σαν λαός σε ότι αφορά την οδήγηση και αυτοί οι δυο παράγοντες προκαλούν όλο αυτό το κακό", συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε τέλος ότι θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες εξετάσεις, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα αναπαράστασης δυστυχημάτων, για να διαφανούν οι ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος.



κυπε