Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η αστυνομία στην Λεμεσό φόρεσε χειροπέδες σε 47χρονο Ρώσο



Χειροπέδες σε 47χρονο Ρώσο, κάτοχο κυπριακού διαβατηρίου, φόρεσε το απόγευμα η Αστυνομία Λεμεσού, ο οποίος καταζητείτο ως ύποπτος για κλοπή συλλεκτικών χαρτονομισμάτων, αξίας πέραν του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, από ομοεθνή του.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, 52χρονος Ρώσος ο οποίος προσπαθούσε να διαφυλάξει τα περιουσιακά του στοιχεία από συνεργάτες του στη Ρωσία, ήρθε σε επαφή με τον 47χρονο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει και να προσπαθήσει να πωλήσει την πανάκριβη συλλογή χαρτονομισμάτων του.

Ο παραπονούμενος έδωσε τα συλλεκτικά χαρτονομίσματα στον 47χρονο με την προϋπόθεση πως, αν δεν εξεύρισκε αγοραστές μέχρι τις 24 Αυγούστου 2015, θα του τα επέστρεφε.

Ένα χρόνο μετά και αφού ο 47χρονος δεν επέστρεψε την πολύτιμη συλλογή, ο 52χρονος κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον ύποπτο σήμερα το απόγευμα στην οικία του.

Ανακρινόμενος, ο 47χρονος φέρει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ υποστηρίζει πως τα συλλεκτικά χαρτονομίσματα δεν βρίσκονται στην Κύπρο.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.



κυπε