Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ένωση Συντακτών καταδικάζει τον εμπρησμό αυτοκινήτου της δημοσιογράφου Ντίνας Κλεάνθους



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της Ντίνας Κλεάνθους, συντάκτη αστυνομικού ρεπορτάζ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.


Η ΕΣΚ, με ανακοίνωσή της, καλεί “την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους συντεταγμένους φορείς της πολιτείας να δράσουν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση εντοπισμού, σύλληψης και προσαγωγής των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Σημειώνει πως “δεν είναι νοητό σε μια σύγχρονη Δημοκρατία να γίνονται ανεκτά εγκλήματα που πλήττουν τις αρχές και αξίες κάθε Δημοκρατίας|.

Όπως αναφέρει η ΕΣΚ “η αστυνομική συντάκτης του `ΡΕΠΟΡΤΕΡ` είχε δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες τηλεφωνικές παρεμβάσεις για τα γραφόμενά της που αφορούν συγκεκριμένο θέμα ενώ οι δράστες του εγκλήματος που έδρασαν μεταμεσονύκτια ήθελαν, προφανώς, να προειδοποιήσουν, να απειλήσουν και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ και όλοι οι συνάδελφοι στεκόμαστε δίπλα στη Ντίνα Κλεάνθους και τονίζουμε ότι με εγκληματικές ενέργειες δεν είναι δυνατό να συρρικνωθεί ή να πληγεί η ελευθερία του Τύπου και γενικότερα η ελευθερία έκφρασης”, καταλήγει η ανακοίνωση.



κυπε