Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλάζι αναμένεται να πέσει το απόγευμα στην Κύπρο



Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια και τα ορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Από νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά, από το μεσημέρι και μετά στα προσήνεμα, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια ή και σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά το απόγευμα στα νότια τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια και τα ορεινά, όπου πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα νότια, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.