Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Νεότερη πρόγνωση του καιρού



Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια παράλια αλλά και σε περιοχή καταιγίδας θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη αλλά στα νότια παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές, οι οποίες τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή σε κάποιες παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά το πρωί λίγο ταραγμένη και παροδι κά το απόγευμα, στα νότια παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που σε κάποιες παράλιες περιοχές θα παρατηρούνται νωρίς το πρωί παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.