Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε γιατί δεν παρουσιάστηκε ο Βέργας σήμερα στο δικαστήριο



Νέα αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων προσώπων, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά και τη μη έκδοση προσαγωγής του τέως Δημάρχου Πάφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου από τις Κεντρικές Φυλακές εκ λάθους.


Σήμερα παρουσιάστηκαν στις 10:00 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος.

Στο Δικαστήριο δεν προσήχθη ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, αφού όπως αναφέρθηκε, εκ λάθους δεν εκδόθηκε διάταγμα προσαγωγής του στο Δικαστήριο από τις Κεντρικές φυλακές  για τη σημερινή ακρόαση. Ως εκ τούτου η υπόθεση επαναπρογραμματίστηκε για τις 26 Ιανουαρίου του 2017 στις 10:00 το πρωί.
 
Συγκεκριμένα η υπόθεση  αναβλήθηκε για 4η φορά, η 3η ήταν στις 17 Μαρτίου  μετά από αίτημα που υπέβαλαν ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου και της οικογένειας Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Το αίτημα για τη νέα αναβολή τέθηκε στο Δικαστήριο,  επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων .

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι η 1η Νοεμβρίου του 2016 μετά και την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, κ. Πικής. Αρχικά η ακρόαση στο Ανώτατο ήταν για τις 18 Μαϊου του 2016, η  οποία ωστόσο αναβλήθηκε

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης κάλεσε τους μάρτυρες κατηγορίας, που ήταν παρόντες, να παρουσιαστούν στις 26 Ιανουαρίου του 2017 με την  ίδια κλήση.

Στη σημερινή δικάσιμο την οικογένεια Σολομωνίδη εκπροσώπησε εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισης τους Μιχάλη Πική, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. 

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού, ο οποίος δεν έφερε ένσταση και το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.



κυπε