Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι μέρες στο κελί για υπόθεση διάρρηξης Μονής στους ΤρούλλουςΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο Ελλήνων υπηκόων ηλικίας 34 και 45 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης και κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο, αδικήματα που διαπράχθηκαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στη Μονή Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντο» στους Τρούλλους.


Η υπόθεση καταγγέλθηκε το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από τον ιερέα της Μονής Παναγίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ωρών 12.00 - 12.40 το μεσημέρι κλάπηκαν από το παγκάρι της εκκλησίας άγνωστο ποσό χρημάτων, δύο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας, άγνωστος αριθμός από μπουκάλες κρασί και το κλειδί της πλαϊνής πόρτας της εκκλησίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν ένα κομμάτι ξύλο στο οποίο κόλλησαν τσίχλα. Βάζοντας το ξύλο στην τρύπα που είχε το παγκάρι της εκκλησίας, τα χρήματα κολλούσαν πάνω στη τσίχλα και με αυτό τον τρόπο τα έβγαζαν έξω.

Οι άγνωστοι έκλεψαν, εκτός από τα χρήματα, και το κλειδί της πλαϊνής πόρτας της εκκλησίας.

Οι μοναχές συγκράτησαν τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος με το οποίο φέρονται να ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν δύο άνδρες, οι οποίοι κίνησαν τις υποψίες τους με τις κινήσεις τους.
Χθες το πρωί με δικαστικά εντάλματα η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες, δύο Έλληνες υπηκόους, ένα από την Κρήτη ηλικίας 33 χρόνων και ένα από την Αθήνα 50 χρόνων, ως υπόπτους για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης και της κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο.

Οι δύο άνδρες δεν παραδέχθηκαν την διάπραξη των αδικημάτων και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης  τους.

Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου.kype