Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε που αποδίδεται η επίθεση στην Μινεσότα



Τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) αντιμετωπίζει την επίθεση ως "δυνητική τρομοκρατική πράξη", τοπική εφημερίδα της Μινεσότα αναφέρει σε άρθρο της πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο ήταν ένας Αμερικανός σομαλικής καταγωγής. Σύμφωνα με τους Τάιμς του Σαιν Κλάουντ, ο εκτελεστής της επίθεσης ονομαζόταν Νταχίρ Αντάν κι ήταν φοιτητής σε τοπικό Πανεπιστήμιο.


Ο δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, που δεν βρισκόταν εν υπηρεσία. Μολονότι η αστυνομία είναι φειδωλή στο να χαρακτηρίσει ανοικτά την επίθεση ως τρομοκρατικό πλήγμα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέβιν Νούνες και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, υποστηρίζει ανοικτά σε ανακοίνωσή του"οι ΗΠΑ δέχθηκαν χθες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Μινεσότα".

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα ποιος εκτέλεσε τις επιθέσεις αυτές, ή εάν αυτές συνδέονται μεταξύ τους, ακόμη κι εάν ο Ισλαμικός Στρατός έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα", προσθέτει ο ίδιος, μετά την ανάληψη της ευθύνης από "μαχητή" της, που ανακοίνωσε η ισλαμιστική οργάνωση μέσω του οργάνου προπαγάνδας της Amaq.

Στο μεταξύ, η  υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα πως το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι από Αμερικανό σομαλικής καταγωγής τη Μινεσότα θα πρέπει να χαλυβδώσει την αποφασιστικότητα για την προστασία των ΗΠΑ και την κατατρόπωση του ISIS. Η Κλίντον καταδίκασε τις, όπως τις κατονόμασε, "κατά τα φαινόμενα τρομοκρατικές επιθέσεις" στη Μινεσότα, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.



κυπε