Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα



Με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το 11ο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και 38ο από την εποχή που καθιερώθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ΕΡΤ, είναι η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει από την πρώτη αλλά από την τρίτη αγωνιστική, λόγω των συνεχόμενων αναβολών από τις 20-21/8 που ήταν αρχικά ορισμένη η ημερομηνία έναρξης της Σούπερ Λίγκα. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν ως εμβόλιμες και θα οριστεί στο μέλλον από την Σούπερ Λίγκα η ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Έστω κι έτσι, η αρχή γίνεται το Σάββατο 10/9 όπου στις 16:00 η Κέρκυρα που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία υποδέχεται τον Πλατανιά σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα, στις 18:15, ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τον «ιστορικό» να έχει το ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη.

Στις 20:30 ο φιλόδοξος φέτος Παναθηναϊκός έχοντας τελικά τη στήριξη περίπου 2.000 οπαδών του θα αντιμετωπίσει στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ξάνθη στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στο πρωτάθλημα και είναι το λογικό φαβορί απέναντι στην ακριτική ομάδα που αναμένεται να παραταχθεί με αμυντικογενή προσανατολισμό.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με επίσης νέο προπονητή, τον Πάουλο Μπέντο, έχει εύκολο θεωρητικά έργο καθώς θα κοντραριστεί στο «Καραϊσκάκης» με τη Βέροια με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους».

Φαβορί για τη νίκη στην πρεμιέρα είναι και ο ΠΑΟΚ που φιλοξενεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό που ωστόσο είχε «κόψει» βαθμούς πέρσι (0-0) από τον «δικέφαλο του βορρά».

Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννενα, που αγωνίστηκε με επιτυχία φέτος στην Ευρώπη, αγωνίζεται με τον Ατρόμητο σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Η 3η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με τη Λάρισα να υποδέχεται τον Ηρακλή.



κυπε