Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα χρόνο πριν η βιβλική καταστροφή στην Σκόπελο. ΦΩΤΟ

Πριν ένα χρόνο η Σκόπελος έπαθε τεράστιες καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στο νησί. Οι ζημιές ήταν τεράστιες. Δυστυχώς, ακόμη τα προβλήματα υπάρχουν μιας και η κυβέρνηση δεν στάθηκε στο λόγο της για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τότε την Σκόπελο και είδε από κοντά τα προβλήματα. Δείτε στην συνέχεια τι διαδραματίστηκε ένα χρόνο πριν...

Εικόνες χάους στη Σκόπελο μετά την καταρρακτώδη βροχή και τις πλημμύρες.  


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.



Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ' αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.


Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. 




Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.




Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί