Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τι ζητούν οι ναυαγοσώστες στην Λεμεσό



Την ανάγκη για ενίσχυση των ναυαγοσωστικών μονάδων με επιπρόσθετα jet-ski αλλά και με υλικά Πρώτων Βοηθειών, υπογράμμισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, Ανδρέας Ησυχίου, με αφορμή άσκηση ναυαγοσωστικής που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα, στην Ακτή Ολυμπίων, στη Λεμεσό.

 
Η άσκηση τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής (Κ.Ο.Ν ) και έγινε με τη συμβολή των επαγγελματιών ναυαγοσωστών της Ναυαγοσωστικής Μονάδας Λεμεσού, μελών του Ε.Ν.Ο.Λ (εθελοντές) και της Κ.Ο.Ν, του Κ.Σ.Ε.Δ, του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και της Λιμενικής Αστυνομίας.
 
Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ησυχίου ανέφερε πως τα τέσσερα σενάρια διάσωσης αφορούσαν περιστατικά στα οποία καθημερινά καλούνται να ανταποκριθούν οι ναυαγοσώστες και εξέφρασε την ελπίδα  "με αυτό να αποδείξαμε πως αξίζουμε περισσότερα από την Πολιτεία, γιατί χρειαζόμαστε πολλή βοήθεια και ανανέωση του στόλου μας".
 
"Έχουμε ελλείψεις σε jet ski, τα οποία είναι καλύτερα σε θέματα διάσωσης, γιατί μπορεί να έχουμε αρκετά φουσκωτά, αλλά φέρουν προπέλα και υπάρχει κίνδυνος πολλές φορές για τους λουόμενους, αν και είμαστε έμπειροι στον χειρισμό τους", είπε ,και πρόσθεσε πως "χρειαζόμαστε επίσης υλικά Πρώτων Βοηθειών, όπως απινιδωτές".
 
Ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού ευχήθηκε όπως δοθεί σύντομα το επιπρόσθετο κονδύλι που εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών για ενίσχυση των μονάδων "γιατί ακόμα έχουμε τρεις μήνες καλοκαίρι".
 
Ευχαρίστησε παράλληλα τον Υπουργό Εσωτερικών για την απόφαση του να αυξήσει τις ώρες εργασίας των ναυαγοσωστών, κάτι που όπως σημείωσε έχει συντελέσει να σωθούν αρκετές ανθρώπινες ζωές.
 
"Ήταν κουραστικό μεν το δεκάωρο για εμάς, αλλά από το νέο χρόνο θα δούμε πως θα βγει με βάρδιες η υπηρεσία μας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες", είπε, και πρόσθεσε πως " την επόμενη σεζόν θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, εμείς θα δουλεύουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά".
 
Τα σενάρια της άσκησης αφορούσαν τη διάσωση τριών λουομένων, τη διάσωση τριών ατόμων που επέβαιναν σε μικρή βάρκα που αναποδογυρίστηκε λόγω θαλασσοταραχής, τη διάσωση τραυματισμένου λουόμενου που κτυπήθηκε από jet-ski και τη διάσωση ατόμου που εξαφανίζεται, από ομάδα δυτών.



κυπε