Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Οκτώ μέρες στο κελί για λαθρεμπόριο μεταναστών



Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον τεσσάρων προσώπων, τα οποία συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διευρυνόμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και λαθρεμπόριο μεταναστών. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων χθες με δικαστικά εντάλματα, τα οποία και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο  διερεύνησης των αδικημάτων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας λαθρεμπόριο μεταναστών –απαγορευμένοι μετανάστες.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, εντοπίστηκαν γύρω στις 7.30 χθες το πρωί από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας να επιβαίνουν σε δύο οχήματα στην περιοχή «ΜΑΝΣΟΥΡΑ» της επαρχίας Λευκωσίας.

Η παρουσία τους στην περιοχή θεωρήθηκε ύποπτη και οδηγήθηκαν αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου για περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους.

Κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους, ενώ δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την παρουσία τους στην πιο πάνω περιοχή.

Ακολούθως, διαπιστώθηκε, ότι ανάμεσα στους 55 μετανάστες που κατέφθασαν αργότερα βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών δύο εκ των πιο πάνω συλληφθέντων.

Στο μεταξύ, 50 μετανάστες ( 32 άνδρες, 3 γυναίκες και 15 παιδιά )  μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτρεμιθιά.

Εξάλλου, τρεις μετανάστες που είχαν συλληφθεί  βρίσκονται ως υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές αφού πρόκειται για απαγορευμένους μετανάστες.



κυπε