Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Εστιατόριο γυμνιστών στην Ιταλία

To πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στην Ιταλία εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην τοπική κοινότητα του Μιλάνου, όπου βρίσκεται, καθώς μέχρι το 2006 στη χώρα απαγορεύονταν ακόμη και οι περιοχές γυμνιστών.

Το dress code στο εστιατόριο L’Italo Americano είναι «απολύτως γυμνοί», καθώς για να επιτραπεί η είσοδος πρέπει οι επισκέπτες να μη φορούν απολύτως τίποτα.
Στο εσωτερικό του, επικρατεί άνετη ατμόσφαιρα με επιρροές από την Αμερική της δεκαετίας του 30’, με μεγάλους λευκούς καναπέδες γεμάτους μαξιλάρες από βελούδο, λευκά πλαστικά τραπέζια και κόκκινες καρέκλες.
Τους τοίχους κοσμούν αφίσες από τον Νονό, γκάνγκστερ και πιν απ καθώς και μικρές σημαίες των ΗΠΑ. Τίποτα δε μοιάζει ιδιαιτέρως σοφιστικέ, προκειμένου οι επισκέπτες να νιώθουν άνετα.
Cerro Maggiore, where the restaurant is located, is a commune in the Province of Milan in the Italian region Lombardy. Picture: Valeria Abis
Υπάρχει ένα μπαρ για ποτά, ένα μέρος για φαγητό που μετατρέπεται σε ντίσκο τα μεσάνυκτα και ένα φιλόξενο καθιστικό με φωτισμό κεριών για χαλάρωση μετά το δείπνο.
Μόλις οι επισκέπτες μπουν στο εστιατόριο αναγκάζονται να αφαιρέσουν όλα τα ρούχα τους. Οι γυναίκες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα νεσεσέρ με καλλυντικά και οι άνδρες ένα πορτοφόλι με μετρητά, αλλά τίποτε άλλο.
Παρά την κριτική που δέχθηκε για το εστιατόριο, ο διαχειριστής του, Romeo, επιμένει ότι αυτός ήταν απλώς ένας τρόπος για να προσελκύσει πελατεία, και ότι ο γυμνισμός στο εστιατόριο δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με το σεξ ή τους swingers. Mάλιστα, δεν επιτρέπονται τα αγγίγματα μεταξύ των επισκεπτών και όποιος πιαστεί να κάνει σεξ, απομακρύνεται από το εστιατόριο.
The only rule is: in order to get in you must be totally naked. Picture: Valeria Abis
Οι επισκέπτες έχουν απόλυτη ιδιωτικότητα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς στο εστιατόριο, ενώ στους χώρους του δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και οι πελάτες παραδίδουν κατά την είσοδό τους κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη φωτογράφιση των θαμώνων.
Το βραδινό γεύμα μαζί με χορό στο L’Italo Americano, το οποίο αποκαλείται ως «συνάντηση γυμνιστών», κοστίζει από 50 ευρώ για τα μέλη της Ιταλική Ένωσης Γυμνιστών και 100 ευρώ για τα μη μέλη. 
Έμπνευση για τον Romeo ήταν το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στο Λονδίνο, The Bunyadi, το οποίο φέρεται, ένα μήνα μετά τα εγκαίνιά του, να έχει δεχθεί χιλιάδες κρατήσεις.