Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Στο δικαστήριο σήμερα και ο Βέργας για το θέμα των απειλητικών μηνυμάτωνΝέα αναβολή αναμένεται να πάρει σήμερα η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων μετά από αίτημα που θα υποβάλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων προσώπων, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.


Σήμερα αναμένεται στις 11:00 το πρωί να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα η υπόθεση  αναμένεται να αναβληθεί για 4η φορά , η 3η ήταν στις 17 Μαρτίου  μετά από αίτημα που υπέβαλαν ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα, δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου και της οικογένειας Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Το αίτημα για τη νέα αναβολή αναμένεται να τεθεί στο δικαστήριο, επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι η 1η Νοεμβρίου 2016 μετά και την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, κ. Πικής. Αρχικά η ακρόαση στο Ανώτατο ήταν για τις 18 Μαϊου του 2016 η  οποία ωστόσο αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε Δημοτικό Σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.


κυπε